Kirsten Elley og Liselotte Horneman Kragh

Foto: Claus Jensen/Blue Albino Film


Liselotte:

F. 1962, teolog og religionshistoriker, tidligere sognepræst i Sønderjylland, stifter og tidligere ejer af Livsceremonier, forfatter til to bøger om døden (Døden nær, en brugsbog i nærvær omkring døende (2011) og Den fortrolige død - at besinde sig på sin dødelighed (2012) , en digtsamling - Why Death is Such a Nuisance - om sorg og demens (2017), medforfatter sammen med Elene Fleischer til I selvmordets kølvand, hjælp til at bære det ubærlige (2019), som fik Papagenoprisen i 2020. Foredragsholder, underviser, rådgiver i NEFOS, samtalepartner - er nogle af de andre kasketter, hun også har på. 


Hun er gift, bor i Silkeborg og er den stolte mor til seks sønner i alderen 17-36 år og forgabt farmor til ét barnebarn , og år for år vokser flokken, nu med skønne svigerdøtre.


Uhelbredeligt sulten læser. Finder jordforbindelsen ved at bage, strikke, sy, tegne og løbe. 

Kirsten: 

Kirsten Elley arbejder som selvstændigog er uddannet journalist med 27-års ansættelse som især leder og redaktør på Jyllands-Posten bag sig. Hun har været chef i DR, pressekoordinator for H.M. Dronningens officielle besøg i Slesvig-Holsten i 2019, og hun har været projektchef i Flensborg, hvor hun arbejdedemed mindretals-problematikker. Kirsten giver terapi som NLP Master Practitioner og coach. Hun har en landlig foretagsomhed, et solidt drive og en ukuelig optimisme - undtagen når den fejler.


Kirsten er fraskilt, men sjældent alene. Hun er mor til to døtre hjembragt fra Kina. To bonussønner er også landet i turbanen.


Nå ja, så tumler Kirsten også med at styre en terrier, og hun maler på store lærreder i fritiden - både bogstaveligt og i overført betydning. Akkuratesse, smålighed, fejlfinding og at møde til tiden, hører ikke til hendes spidskompetence. En nysgerrig undren og en tyrkertro på, at der er en mening med det meste, er dyder, hun hylder. Farverige fortællinger er hendes energi og levebrød. Dem deler hun rundhåndet ud af.


Kirsten fortalte historien om sin opvækst i et dansk-tysk hjem i en podcastserie på P1 udgivet i anledningen af 100-års jubilæet for Genforeningen. Hør den her